Descoperă frumusețea și farmecul Belgiei: Cele mai fascinante orașe pentru un city break

Belgia este o țară absolut fascinantă, care ar trebui să se afle în lista oricărui călător pasionat de city break-uri. Cu o istorie bogată, o cultură vibrantă, artă deosebită și o atmosferă îmbibată de folclor, Belgia te cucerește de la primul pas pe pământ belgian.

Dacă te pregătești pentru o scurtă evadare în această minunată țară, trebuie să știi că zborul nu este deloc un obstacol major. În doar aproximativ 3 ore poți ajunge în Belgia, iar un bilet de avion dus-întors în timpul verii se situează în jurul sumei de 150 de euro. Și pentru că înțelegem că poate fi dificil să alegi un singur loc în Belgia pentru city break-ul tău, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai frumoase orașe belgiene, care merită cu prisosință să fie vizitate.

Bruxelles, capitala Belgiei, se află în fruntea listei noastre. Un oraș îndrăgit de milioane de turiști ce îl vizitează în fiecare an. Aici poți descoperi adevărate comori precum Muzeele Regale, Atomium-ul impresionant, Piața Mare (Grand Place) sau simpaticul Manneken Pis.

Un alt oraș incantator care trebuie bifat pe lista este Bruges, situat în nord-vestul Belgiei. Acesta este un loc perfect pentru a face cumpărături și pentru a te bucura de deliciile oferite de restaurantele locale. Piața centrală este un punct central de atracție, unde vei găsi numeroase magazine și restaurante.

Bouillon este un oraș care poate fi considerat un sanctuar al naturii, aflat în inima Belgiei. Aici, viața urbană se împletește armonios cu muntele, creând un peisaj desprins din povești. Poziționat în apropierea graniței cu Franța, Bouillon te așteaptă cu atracții precum Muzeul Ducal și impresionantul Castel Bouillon.

În estul Belgiei se ascunde Durbuy, un oraș fermecător cu grădini extraordinare și străduțe pietruite ce te transportă în universul basmelor copilăriei. În acest colț de rai, merită să vizitezi Parcul Topiary și să te avânți în aventuri cu Durbuy Kayaks.

Dinant, un oraș mărginaș extrem de mic, dar cu un farmec aparte, te așteaptă să îl descoperi. Casele colorate și peisajul desprins dintr-un vis, înconjurat de stânci impunătoare, te vor cuceri iremediabil. Nu rata o vizită la Cetatea Dinant, o clădire medievală impresionantă.

Antwerp, un oraș portuar situat pe malul râului Scheldt, este alegerea perfectă pentru un city break memorabil. Aici vei găsi numeroase obiective turistice, precum Catedrala Fecioarei Maria, Biserica Sfântului Piotr sau Grote Markt-ul vibrant. În centrul orașului, nu ezita să te oprești și să vizitezi fabrica de carne sau fabricile de bere, care îți vor desfăta simțurile.

Belgia te așteaptă cu brațele deschise să descoperi bogăția sa culturală, farmecul pitoresc al orașelor și ospitalitatea inconfundabilă a locuitorilor săi. Indiferent de orașul pe care îl alegi pentru city break-ul tău, cu siguranță vei trăi experiențe unice și vei aduna amintiri neprețuite.

Despre Condei Tudorel